En magam

Dr. Várkonyi Tibor (1971)

Kedves Olvasó, köszöntelek!

Magam szempontjából a célom egy olyan honlap létrehozása és bővítése, mely megmutatja azt, ahogyan én gondolkodom a családkutatásokról, családtörténetről és a családról. Egyfajta tükör számomra saját gondolkodásomról.

1992-ben kezdtem a kutatásokat, aztán az egyetemi évek alatt csak néhány levelet váltottam a témában, ám amikor 1996. februárjában letettem államvizsgáimat (lásd.: Magamról), rögtön nekikezdtem a módszeres kutatásoknak, s ez mind a mai napig tart.

Két könyvem jelent eddig meg (lásd.: Könyvek), melyeket stílusuk szerint sehova nem tudták besorolni, és ez itt a lényeg: ezek a könyvek már olyanok egy kicsit, mint én vagyok: nem helyezhető el semmilyen séma szerint. Mivel nem vagyok besorolható származásomat tekintve (lásd.: Családfa) semmilyen “társadalmi rendbe”, a könyveimben is ezt adom vissza.

Mivel nem vagyok történész, levéltáros, bölcsész stb., mindaz, amit írok, egy szívós amatőr-kutatás eredménye, valamint (remélem) a józan ész munkálkodásának következménye. Ez azért nagyon fontos, mert nem hagytam magamat megkötni semmilyen szakma és hivatás szabályaihoz, ezáltal munkáim sajátságosan bátor következtetésekben gazdagok, de figyelem, nem következetlenek! Mindannak, amit leírtam (itt most a Családtörténet Határok Nélkül című könyvre gondolok elsősorban) oka, előzménye van.

Az Olvasók felé pedig egy célom van: érezzék jól magukat, és esetleg szerezzenek új információkat a honlapom által.